loading

Inhouse trening - tehnika graphic recording

Tehnika Graphic recording postaje više popularna u kompanijama širom sveta. Kompanija Zuhlke je prepoznala ovu mogućnost i organizovala ovaj trening za svoje zaposlene. U okviru dvodnevnog treninga, polaznici su se upoznali  sa osnovama ove tehnike i na koji način mogu da primene vizuelnu komunikaciju u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Pogledajte galeriju…

Video - 70 godina Instituta za srpski jezik SANU

Imali smo posebnu čast da kreiramo video za Institut za srpski jezik SANU i na ovaj način doprinesemo da njihova proslava bude jedinstvena. Organizovana je proslava povodom 70 godina Instituta za srpski jezik SANU. Ovim videom predstavljeno je šest projekata koji su aktivni na Institutu i koji predstavljaju polja istraživanja i unapređenja srpskog jezika.

Pogledajte galeriju…

Video - obuka komercijalista

Do sada smo imali prilike da kreiramo videe za različite primene. Za potrebe treninga za komercijaliste, kreirali smo video koji na jednostavan i drugačiji način, objašnjava korake rada na terenu. Na ovaj način, komercijalisti će lakše zapamtiti koje aktivnosti su najbitniji deo njihovog posla.

Pogledajte galeriju…

Video - Anketa o zadovoljstvu zaposlenih

Sa ciljem da obaveste i motivišu zaposlene da popune anketu o zadovoljstvu zaposlenih, njihove kolege iz odeljenja za ljudske resurse su osmislili video u kome objašnjavaju ovaj proces i koje koristi svi zaposleni imaju od toga. Komuniciranje pitem videa se pokazalo kao najbolji način prezentovanja ideja, najviše privlači pažnju i na najbrži način prenosi željenu poruku.

Galerija

Konferencija za zapošljavanje mladih

Treću godinu za redom, pravili smo vizuelne beleške na konferenciji Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih u Madlenianumu. Fokus ove godine su bile panel diskusije. Kao i svake godine, GIZ i ostali organizatori, su se potrudili da dovedu ljude iz Srbije i celog sveta, koji svakodnevno rade na poboljšanju statusa mladih i na kreiranju većih šansi za njihovo zapošljavanje i obučavanje.

Promocija - Samsung Note 8

samsung_note_8_fotka_za_edit_180x130mm_FIN_PRIPREMA_bez_napusta

U nizu nesvakidašnjih projekata, možemo da se pohvalimo da smo imali priliku da crtamo na novom, Samsung Note 8, telefonu i to na samom promotivnom događaju. Ovaj telefon ima odlične aplikacije koje se koriste za crtanje i kreiranje ilustracija. Neke od naših crteža, učesnici događaja su poneli sa sobom kući, u štampanoj formi.

VIdeo klip

roche klip

Za potrebe internog takmičenja u okviru kompanije Roche kreirali smo video klip. Takmičenje je organizovano između timova i svaki tim ima da predstavi svoje aktivnosti i izazove sa kojima su se susreli. Jedan od timova angažovao nas je kako bi na zanimljiv i atraktivan način predstavio svoje aktivnosti. Sa zadovoljstvom možemo istaći da je ovaj tim i pobedio na takmičenju koje se održavalo.

Pogledajte galeriju…

Art of HR 2

ArtOfHR2

Ponosni smo da smo već druge godine deo regionalne konferencija Art of HR 2 koja okuplja profesionalce iz oblasti HR-a. Konferencija se održala od 20. do 22. oktobra u Beogradu, u organizaciji COTRUGLI Business School-a. Uloga Capturing Ideas tima bila je da vizuelno predstavi sve govore. Slikama i tekstom preneli smo ideje i poruke svakog govornika. Ilustracije su bile izložene tokom cele konferencije kao podsetnici i sumarne slike svih govora.

Pogledajte galeriju

Konferencija i prezentacija

Roche

Glavna prednost graphic recordinga je vizualizacija. Na lak i brz način komplikovane stvari možemo predstaviti jednostavno. Ovaj benefit izuzetno je prepoznat od strane farmaceutske industrije. Za potrebe prezentacije na sajmu kreirali smo ilustracije velikog formata, a vezane za Roche proizvode. Dodatno kreirali smo ilustracije za power point prezentaciju.

Pogledajte galeriju…

Zajednička vizija - zapošljavanje mladih

GIZ konferencija

Imali smo čast da i ove godine učestvujemo na konferenciji Zajednička vizija – zapošljavanje mladih organizovanoj od strane GIZ-a. Ova konferencija je deo Nacionalnog dijaloga za zapošljavanje mladih u Srbiji. Imali smo priliku da vizuelno ispratimo ovu konferenciju, prikazujući na velikim ilustracijama najvažnije aspekte i ideje vezane za ovu temu.

Pogledajte galeriju…

Reklama za novi proizvod

bio hyaluronZbog pitkog i razumljivog stila graphic recording tehnika je dobro rešenje kada želite da predstavite potencijalnim klijentima i kupcima novi proizvod ili uslugu. Za potrebe promocije novog proizvoda kompanije Balkanika Nature, Bio-Hyalurona kreirali smo video klip. Klip je optimizovan za promociju na televiziji i na internetu. Ovaj projekat realizovan je u Novembru 2016. godine.

Doodle art

23.05.2016 - Arandjelovac 142

Kompanija JTI je u okviru konferencije Adriatica 2016. organizovala timbilding aktivnosti za svoje zaposlene. Glavna aktivnost je bila sklapanje slagalice dimenzija 10×6 metara koju smo kreirali u stilu doodle arta. Detalji slagalice čine ilustracije koje opisuju JTI, njihove brendove, zaposlene, kulturu itd. Učesnici timbildinga su imali zadatak da oboje dobijene delove slagalice i da ih posle uklope sa ostalima.

Pogledajte galeriju…

Akademija - april 2016.

Untitled design (2)

Capturing Ideas Akademija je održana ovaj put u aprilu 2016. godine. Polaznici su imali prilike da se upoznaju sa osnovama tehnike graphic recording i da se oprobaju u praksi. Naš program treninga se sastoji iz 3 modula koji polaznike upoznavaju sa svim principima i aspektima ove tehnike. Svaki modul traje 6 časova.

Graphic recording je tehnika koja ne zahteva veštinu crtanja, sam trening obuhvata osnove crtanja koje su sasvim dovoljne za ovladavanje tehnikom.

Crtanje ilustracija na staklu

????????????????????????????????????

 

Tokom proslave u restoranu Savanova, prisutni su mogli da vide da se oko njih po staklu iscrtavaju različite ilustracije. Graphic Recorder je stajao sa spoljne strane stakla u mraku i crtao je belom bojom po staklenoj površini. Na ruci je imao belu rukavicu tako da se iznutra videla samo bela ruka koja belim markerom crta na staklu.

Pogledajte galeriju…

Coaching Conference 2016.

1919304_1709305595954705_4792132495356988299_n

 

Druga regionalna konferencija pod nazivom „Where Coaching Meets Science“, organizovana je od strane Atria Group i Erickson Coaching International. Naša uloga je bila da govore i radionice na temu koučinga pretočimo u vizuelne beleške i na taj način doprinesemo ovom događaju.

Pogledajte galeriju…

JTI video klip

U cilju poboljšanja jednog internog procesa, kontaktirali su nas iz kompanije JTI, kako bismo im pomogli da pomoću graphic recordinga predstave to svojim zaposlenima. Video klip, urađen tehnikom graphic recording, je na zanimljiv način pokazao kako je poboljšani proces bolji od starog, šta je unapređeno i zašto je to dobro za celu kompaniju. Pogledajte.

CRH Novogodišnji video

Pred novogodišnje praznike, većina kompanija planira proslave i različita iznenađenja za svoje zaposlene. Kompanija CRH je to uradila na jedan veoma zanimljiv način. Osmislili su video u trajanju od 7 minuta u kome su hteli da spomenu svaki sektor i veliki broj pojedinačnih zaposlenih. Tako se u videu našla finansijska direktorka, nacrtana rukom, kao i mnogi drugi zaposleni. Proces proizvodnje cementa je predstavljen na nesvakidašnji i šaljiv način, uz tehniku graphic recording i nezaobilazne zvučne efekte.

PricewaterhouseCoopers prezentacija

a50e2b_1ccc3e0ddd22456e876cb4c10f7aa8b6

Prethodnog meseca, PricewaterhouseCoopers je organizovao događaj za svoje zaposlene na Kopaoniku. Imali smo priliku da doprinesemo kreiranju PowerPoint prezentacije. Naši crteži su se našli na slajdovima ove prezentacije i na taj način su je, preko različitih simbola, učinili drugačijom i jedinstvenom.

Pogledajte galeriju…

Societe Generale banka video i crtanje radionica

a50e2b_bb8987d086204ceead6320ea1b93518cDa li je najbolji način da iskomunicirate novosti i promene svojim zaposlenima putem e-maila? Societe Generale banka je prepoznala vrednost Graphic recording klipa i poželela da na ovaj način obavesti svoje zaposlene. Pored kreiranja video klipa, imali smo priliku da vizuelno doprinesemo radionicama i diskusijama za zaposlene ove kompanije koje su se održavale u različitim gradovima Srbije.

Ball prezentacija

a50e2b_141fdc45226b465e85a8cfbd1723469bNa godišnjoj internoj konferenciji kompanija Ball Srbija je imala priliku da prezentuje svoj novi proizvod i naredne korake koji su potrebni za realizaciju ovog projekta.

Naša uloga je bila da različite procese, mašine i pogone, predstavimo na zanimljiv i dinamičan način. Crteži i ilustracije su ubačeni u PowerPoint prezentaciju tako da prate govornika i čine malu animaciju.

Graphic Recording radionica u AmCham-u

a50e2b_87d54608c17a41519ab8c9df754060c5

AmCham je Američka privredna komora koja okuplja preko 190 kompanija u Srbiji. Pored različitih aktivnosti, AmCham organizuje radionice za svoje članove. Prošle nedelje mi smo imali prilike da održimo našu radionicu Graphic Recording. Učesnici su se upoznali sa osnovama ove tehnike i na koji način mogu da je koriste. Tokom cele radionice, hvatali smo vizuelne beleške koje će ostati učesnicima kao podsetnik sa ovog događaja.

Pogledajte galeriju…

Knauf Insulation video

Na četvrtoj Knauf Akademiji, održanoj na Ohridu, Knauf Insulation je hteo da predstavi ono što oni rade na jedan drugačiji i jedinstven način. Imali smo priliku da zajedno sa sjajnom ekipom iz Knauf Insulationa, osmislimo i napravimo ovaj video. Istaknuto je partnerstvo sa arhitektama, kao nešto čemu se teži. Pogledajte.

Crtanje konferencije Zajednička vizija - zapošljavanje mladih

a50e2b_e16c38e04467420fa12eff6f11855088

U organizaciji GIZ-a, konferencija Zajednička vizija – zapošljavanje mladih okupila je brojnu publiku. Ova konferencija je deo Nacionalnog dijaloga za zapošljavanje mladih u Srbiji. Učesnici su bili uspešni ljudi iz Srbije i sveta koji aktivno rade na rešavanju problema nezaposlenosti mladih u Srbiji. Imali smo priliku da vizuelno ispratimo ovu konferenciju, prikazujući na velikim papirima najvažnije aspekte i ideje vezane za ovu temu.

Pogledajte galeriju…

Smart office zid

a50e2b_90964f062102419983f4d1351d55fffc
Smart Office je coworking prostor u Beogradu. Ovog leta, kompanija se seli u novi i veći prostor u Knez Mihajlovoj ulici i za te potrebe su nas angažovali da damo svoj vizuelni doprinos. Naš zadatak je bio da uradimo ilustracije na zidu koje će vizuelno preneti sve ono što je suština Smart Office-a,  a to je preduzetništvo, kreativnost, saradnja, inovativnost i fleksibilnost.

Pogledajte galeriju…

Strabag Video

Kompanija Strabag je u Beču ove godine, organizovala finalne prezentacije za svoje zaposlene. Svi učesnici su bili raspoređeni u timove, a u svakom timu je bilo predstavnika različitih zemalja. Mi smo imali priliku da vizuelno podržimo jedan tim u ovoj prezentaciji. Zaključak prezentacije, na temu Conflict Management, je urađen kao video, koji je celu priču zaokružio i dao joj dodatnu vrednost.

Graphic Recording radionica u Mercatoru

a50e2b_807d61bc187b4f229eb91d1e7120b192

Kompanija Mercator organizuje, pored obaveznih treninga za svoje zaposlene, i kreativne radionice i treninge na kojima može da prisustvuje svako od zaposlenih. Imali smo priliku da održimo radionicu na temu vizuelnog hvatanja beleški i na ovaj način upoznamo zaposlene u Mercatoru sa osnovama ove tehnike i pokažemo im na koji način mogu da je primene u svakodnevnom, ličnom i profesionalnom životu.

Video, koji možete da pogledate ovde, je na samom početku radionice pokazao kako jedan običan i dosadan govor možemo da unapredimo u nešto što svi pažljivo gledaju i slušaju.

Pogledajte galeriju…

Startit konferencija

a50e2b_c34962aa376b47bc9873d1398e3d795a

U okviru akcije #znamdamozemo, održana je konferencija u Domu Omladine sa ciljem da afirmiše i podrži preduzetnike u Srbiji. Konferenciji prisustvovalo oko 700 ljudi. Među njima je bilo preduzetnika, kompanija, investitora itd. Zajedničko svima njima je to što veruju da se u Srbiji može pokrenuti svetski biznis. Predstavljena je start up scena u Srbiji i njen plan razvoja. Imali smo prilike da čujemo 8 novih ideja koje su na početku svoje realizacije.

Mi smo vizuelno podržali konferenciju uživo hvatajući beleške. Svaki deo konferencije je predstavljen jednom celinom kroz različite crteže i reči.

Pogledajte galeriju…

Schneider Electric

a50e2b_73253d387f0a4a2cb50b26ac6d69fd39

Kompanija Schneider Electric, svetski stručnjak u upravljanju energijom,  zapošljava 100.000 zaposlenih u preko 100 zemalja na svetu. Na kraju svake kalendarske godine Schneider Electric u Beogradu organizuje interni sastanak za svoje zaposlene gde na različite kreativne načine prikazuje prethodnu godinu i kompanijske uspehe i rezultate. Ponosni smo što smo ove godine bili partner Schneider Electric u ovoj kreativnoj radionici. Menadžeri kompanije opisali su uspehe i karkateristike svih članova tima, a Capturing Ideas tim je nacrtao “Schneider selo” koje se tokom prezentacije dopunjavalo ilustracijama zaposlenih sa njihovim ključnim karakteristikama. Finalni proizvod, poster veličine B0, možete pogledati u našoj galeriji.

Pogledajte galeriju…

Schlumberger

a50e2b_b9b61409c7d548b3a1fb91b73cfa0aa9

 

Schlumberger je jedna od vodećih kompanija u Naftnoj industriji. Zapošljava preko 126,000 ljudi i ima predstavništva u 84 zemlje. Povodom postavljanja nove strategije kompanije i strategije razvoja zaposlenih Schlumberger je početkom decembra organizovao konferenciju u Parizu koja je okupljala predstavnike HR-a iz svih Schlumberger zemalja. Imali smo tu čast da vizuelno ispratimo ovu konferenciju. Kreirali smo logo konferencije, postere i prateće materijale koji predstavljaju novi Schlumbergerov put i viziju poslovanja.

Pogledajte galeriju…

ARTof.HR

a50e2b_ed2f0fe062c54112be1f6e2b32e73551

 

Art of HR je regionalna konferencija koja okuplja profesionalce iz oblasti HR-a. Art of HR se održao od 13. do 16. novembra u Dubrovniku, u organizaciji COTRUGLI Business School-a. Glavni govornik na konferenciji bio je Dave Ulrich jedan od najboljih menadžment trenera današnjice. Uloga Capturing Ideas tima bila je da vizuelno predstavi sve govore. Slikama i tekstom prenili smo ideje i poruke svakog govornika. Slike su bile izložene tokom cele konferencije kao podsetnici i sumarne slike svih govora.

Pogledajte galeriju…

Advokatska kancelarija SOG

a50e2b_09b8a693347f429783fdfa64acd0259a

SOG su osnovala četiri advokata-partnera, Samardžić, Oreški, Gecić i Grbović. 05.12.2014 u Beton hali SOGG advokatska kancelarija organizovala je događaj gde su predstavili svoj tim, buduće planove, kao i novi multidisciplinarni pristup pružanju pravnih usluga. Capturing Ideas tim je tokom prezentacija hvatao vizuelne beleške osnovnih ideja i poruka svih govornika, i na taj način vizuelno upotpunio ovaj događaj.

Pogledajte galeriju…

Socijaldemokratska stranka

a50e2b_9dc33821fbae433da01950fedb5a0953

 

Na Prvoj izbornoj konferenciji Socijaldemokratske stranke Capturing Ideas tim je vizuelno predstavio sve teme i ideje koje su se predstavljale i diskutovale tokom konferencije. Crtanje je bilo na platnu veličine pet puta dva metra tako da je preko 200 učesnika moglo u svakom trenutku vizuelno da prati sve govore.

Pogledajte galeriju…

TEDxEdu Zemun

a50e2b_e1af909a200140f4a84ed556d97914f0

Na TEDxZemunED konferenciji, tim Capturing Ideas je hvatao vizuelne beleške uživo na dva govora, „Digitalna komunikacija“ koji je držala Ana Mirković i „Samoobrazovanje putem interneta“ koji je držao Istok Pavlović. Dok je govornik pričao svoju priču Capturing Ideas tim je hvatao beleške u vidu slika i reči koje predstavljaju ključne ideje. Crtanje se uživo prenosilo na bimu iza govornika čime su učesnici konferencije mogli da čuju, ali i vide ideju.

Pogledajte galeriju…